Highslide JSHighslide JSHighslide JSHighslide JSHighslide JSHighslide JSHighslide JSHighslide JSHighslide JS

Kawalerka w stylu skandynawskim

Gdańsk (woj. pomorskie)

Projekt całkowitego remontu mieszkania o powierzchni 30m2 w starym budownictwie. Generalny remont obejmował połączenie kuchni z salonem i całkowitą zmianę aranżacji wnętrz wszystkich pomieszczeń. Wystrój zaplanowano w delikatnej kolorystyce skandynawskiej, głównie w bieli zestawionej z drewnem. Dominują tu meble o prostych formach. Aneks kuchenny został zaakcentowany wykończeniem ścian czernią z użyciem farby tablicowej i nowoczesnych czarnych płytek w formie cegiełek. Elementem dodającym szczególnego charakteru temu niewielkiemu wnętrzu jest unikatowa lampa nad stołem jadalnym wykonana z żarówek żarnikowych zawieszonych na gałęziach znalezionych w Trójmiejskim Parku Krajobrazowym.

Projekt zrealizowano w 2016 r.